Cahier

De redactie van De Gids verzorgt eenmalige heruitgaves in de nieuwe reeks Gids Cahier. H.M. van den Brink, Arjen Mulder, en Gids-redacteur Dirk van Weelden vormen de redactie van Gids Cahier. De komende maanden zal telkens een nieuwe zorgvuldig verzorgde uitgave verschijnen.DE GIDS EN SPLENDOR PRESENTEREN: EEN AVOND ROND SIMEON TEN HOLT

De Gids en Splendor presenteren op vrijdag 28 oktober het essay Over het doen en het gedaan hebben van componist Simeon ten Holt (1923-2012). De avond wordt ingeleid door schrijver Arjen Mulder, met natuurlijk muziek van Ten Holt, deze avond uitgevoerd door Gerard Bouwhuis, verder poëzie van H.C. ten Berge en een gesprek met componisten Anthony Fiumata en Guus Janssen over Ten Holts bekendste werk, Canto Ostinato. Klik hier voor kaartjes.


DE GIDS EN EYE PRESENTEREN: EEN AVOND MET COCAÏNE

De Gids en EYE presenteren op dinsdag 30 augustus de roman Cocaïne van Coen Hissink (1878-1942) over het Berlijn van de jaren twintig. De avond wordt ingeleid door schrijver H.M van den Brink, met muziek van Sara Zamboni en toelichting door regisseur Frans Weisz.