De Gids presenteert: Life Writing

door Redactie

Wat betekent het te schrijven over een echt leven, dat van jezelf, dat van een ander? De Gids presenteert op vrijdag 9 december in Spui25 zijn nieuwste nummer met onder meer Connie Palmen, Wil Boesten, Adriaan van Veldhuizen, Marja Pruis, Fiep van Bodegom en Hannah van Binsbergen.

Naar aanleiding van de Erasmusprijstoekenning aan de Engelse schrijfster A.S Byatt presenteert De Gids op 9 december een themanummer over Life Writing, met essays, verhalen en gedichten van Adriaan van Dis, Willem Otterspeer, Marja Pruis, Dirk van Weelden, Adriaan van Veldhuizen, Hans Maarten van den Brink, Alfred Schaffer, Hannah van Binsbergen en Fiep van Bodegom. Sprekers op de avond over Life Writing bij deze presentatie zijn Wil Boesten, Adriaan van Veldhuizen, Marja Pruis, Fiep van Bodegom en Hannah van Binsbergen.


Datum:  vrijdag 9 december 2016
Tijd: 20:00 uur  (zaal open 19.30)
Locatie: Spui25, Amsterdam
Toegang: Gratis, graag aanmelden via Spui25.nl


Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is  niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd,  dan graag doorgeven via spui25@uva.nl


Over de sprekers


Connie Palmen (1955) behoort tot de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd. Ze debuteerde in 1991 met De wetten. Haar laatste roman, Jij zegt het, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2016.


Wil Boesten is de vertaler van Albert Vigoleis Thelen's Het eiland van het tweede gezicht. Hij schreef de roman Spiltijd (2007) en vorig jaar verscheen zijn derde roman Grond. Momenteel werkt hij aan de vertaling van Der schwarze Herr Bahßetup van Thelen.


Marja Pruis (1959) debuteerde in 1999 ze met De Nijhoffs of de gevolgen van een huwelijk. Haar essaybundel Kus me, straf me (2010) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en in 2013 won ze er de Jan Hanlo Essayprijs mee.


Fiep van Bodegom (1984) studeerde literatuurwetenschappen en filosofie. Ze werkt en schrijft voor De Gids en De Groene Amsterdammer.


Hannah van Binsbergen (1993) is dichter en studeert filosofie. Zij publiceerde in diverse literaire tijdschriften. Deze zomer verscheen haar debuutbundel Kwaad gesternte.


Adriaan van Veldhuizen (1982) is universitair docent geschiedfilosofie en Gidsredacteur.