« Terug

Angstnotities

ebook

Angstnotities

Emy Koopman
Kies je eigen prijs

Het zijn bange tijden, maar als je zorgelijk bent aangelegd zijn het dat altijd. Hoe verhoud je je tot de neiging om overal dreigingen te zien? Een half jaar lang noteerde Emy Koopman haar gedachten over angst en probeerde de patronen erin te ontwaren. Het resultaat zijn de Angstnotities: drie pogingen om de angst te bezweren, geïllustreerd door Lisa-Marie van Barneveld. Vanuit steeds hetzelfde startpunt – de schrik om te beginnen – beland je in deze essays in uiteenlopende huiveringen. Alleen voor wie het aandurft.


Als schrijver en onderzoeksjournalist is Emy Koopman altijd bezig mensen beter te begrijpen. Tijdens haar studie Klinische Psychologie liep zij stage op een angstafdeling. Hierna promoveerde ze op lezersonderzoek naar empathie en publiceerde een roman over de valkuilen van romantiek, Orewoet (Prometheus, 2016). Ze behoort tot de vijfde lichting talentvolle debutanten die worden gesteund door het Letterenfonds.


Download de epub-versie voor iPhone, iPad, Mac, Nook, Android en de meeste andere e-readers en apps. Open met iBooks of je eigen favoriete app. Download de mobipub-versie voor Kindle e-readers van Amazon en de Kindle apps op de meeste types smartphone.


Specificaties

lengte: ongeveer 32 boekpagina's / 45 minuten leestijd (gemiddeld)

illustraties: Lisa-Marie van Barneveld

ontwerp cover-patroon: Koos Breen

prijs: De officiële prijs is nul (0) euro, maar elk bedrag dat u invult zal worden beschouwd als een donatie aan stichting De Gids. Niemand wordt rijk van deze serie, maar van iedere binnenkomende euro gaat 50 eurocent naar de auteur. Met de overige 50 cent worden de coverontwerper, typograaf, webbouwer, webhost, corrector, vertaler en redacteur gecompenseerd. Ieder bedrag is mogelijk, maar voor het gesuggereerde richtbedrag van €3,99 – waar u nog geen grande cafe latte voor koopt – steunt u de ontwikkeling van nieuwe titels in deze reeks.

technische vragen: webredactie@de-gids.nl

De Internet Gids Cahiers

De reeks De Internet Gids Cahiers wordt gecureerd door gastredacteur Miriam Rasch, Gids-redacteur Dirk Vis en de redactie van De Internet Gids en bestaat uit nieuwe, literaire publicaties van Nederlandse bodem. Ieder werk is rond de 40 pagina's lang en te lezen gedurende een enkele treinreis of in de rij op het vliegveld. De mogelijkheden van dit nieuwe publicatieplatform worden literair en artistiek onderzocht. Het concept van De Internet Gids Cahiers is door Dirk Vis ontwikkeld met de steun van het Nederlands Letterenfonds en komt specifiek voort uit het Wanderlust-programma.